Misstänkt blev sjuk under förhandling: Fördes till lasarettet – sedan häktad igen för våldsattack i Jörn

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Plötsligt gick den 50-årige mannen till angrepp mot kvinnan med ett tillhygge. Nu sitter mannen häktad misstänkt för grov misshandel – och den första häktningsförhandlingen blev dramatisk.

Det var tidigt på fredag morgon som polisen larmades till en bostad i Jörn. Misstankar uppstod mot en man i 50-årsåldern, att denne skulle ha misshandlat en närstående kvinna.

Tillvägagångssättet och att det förekommit ett tillhygge gjorde att händelsen bedömdes som en grov misshandel.

Kvinnan fick uppsöka Skellefteå lasarett för vård.

På söndagen hölls häktningsförhandlingen då Lycksele tingsrätt var jourdomstol och 50-åringen skulle höras via videolänk i polishuset i Skellefteå.

Men mitt under förhandlingen insjuknade mannen akut och fick föras till Skellefteå lasarett. Förhandlingen fortsatte utan 50-åringen, beslutet blev att han häktades i sin utevaro.

En ny förhandling hölls på måndagen vid Skellefteå tingsrätt, denna gång med 50-åringen närvarande – och även denna gång häktades han. 50-åringen kunde varken erkänna eller förneka eftersom han saknade minnesbilder av händelsen.

Åklagare Magnus Öhrn: Förutom våld så misstänks han för olaga hot. Han har varit hänsynslös, använt tillhygge och uttalat dödshot.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen