Många klagomål om buskörning i inlandet – ”Är ett föräldraansvar”

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.
STOCKHOLM 20131025 En polis öppnar dörren till sin polisbil Foto: Fredrik Sandberg / TT / Kod 10180

Polisen stoppade ett par ungdomar i Malå som misstänks för olovlig körning på onsdagsmorgonen.

Ungdomarna körde A-traktorer som efter en kontroll misstänks ha byggts om och går för fort för att klassas som A-traktorer. Insatsen gjordes efter det att polisen fått upprepade påstötningar om buskörningar på kvällar och nätter.

– Vi har haft intensiva klagomål hela sommaren, mest i Malå men även i Norsjö, säger Bo Sandström, chef för polisen i Norsjö och Malå.

Han konstaterar att föräldrarna har ett stort ansvar att kontrollera att ungdomarnas fordon verkligen är A-traktorer:

– Provkör era ungdomars fordon lite då och då och var rejält kritisk. Är det en traktor, eller sitter jag i en bil? Finns det någon spärr? Går alla växlar att få i?

Bo Sandström uppmanar också föräldrarna att ta en diskussion hemma vid köksbordet. I slutändan kan även de bli misstänkta för tillåtande av olovlig körning om de känner till att fordonet är manipulerat men ändå låter ungdomarna köra. Det har provats förr och är inget nytt.

– Och har man några funderingar på vad som är tillåtet eller har frågor, kan man vända sig till oss. Vi vill inte ha fler olyckor med dessa fordonstyper inblandade.

 

Taggar:

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen