Man ofredade personal på Ica Supermarket

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

En ung man svor, skrek nedlåtande saker och betedde sig aggressivt mot personal på Ica Supermarket i Skelleftehamn. Nu utreds han för ofredande.

Det var sent på söndagskvällen som den unge mannen steg in på matbutiken och började uppträda otrevligt. 

– Han har varit in hos oss tidigare och då inte kunnat uppträda sig på ett bra sätt, vilket vi har nolltolerans mot. Den gången resulterade det i en polisanmälan om olaga hot, säger Andreas Lindkvist, butikschef Ica Supermarket.

Sedan dess har mannen varit avstängd från butiken, vilket mannen bröt mot i går.

– Vi sa åt honom att han inte har rätt att vistas i butiken och det blev diskussioner. Då började de verbala otrevligheterna. 

”Vår arbetsmiljö”

Enligt närpolisen ska mannen bland annat ha svurit och sagt nedlåtande och sexistiska saker åt personalen.

– Den misstänkte blev upprörd och började bete sig aggressivt. När personalen på Ica tar honom i armen för att leda honom ut började den misstänkte uttala saker. Det rör sig om ett ofredande, säger Bo Sandström, polisen. 

Han bekräftar att det finns ytterligare utredningar gällande mannens vistelser i matbutiken.

Ica Supermarket i Skelleftehamn har under en längre tid haft en tuff attityd gentemot stök i butiken.

– Det är vår arbetsplats och arbetsmiljö som det handlar om. Under en period tog vi in väktare, såväl uniformerade som civila, för att stävja buset. Vi har varit hårda och valt den krångliga vägen men det har gett gott resultat, säger Andreas Lindkvist. 

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen