Misshandlade personal på boende

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

En man i 70-årsåldern döms för misshandel efter att ha slagit en kvinna ur personalen på sitt boende. Han friges från två åtalspunkter om sexuellt ofredande och olaga hot efter en incident på ett torg i ett mindre samhälle utanför Skellefteå.

Det var förra hösten som mannen besvärade en kvinna på boendet och när en ur personalen gick emellan blev han arg och återvände till sitt rum. Sedan kom han tillbaka och slog kvinnan ur personalen med ett knytnävesslag på käken. 

Kvinnan ska ha haft ont i flera dagar och fått en tandfraktur, vilket gjorde att hon tvingades uppsöka tandläkare.

Mannen döms att betala 50 dagsböter för misshandel och ska även ge ett skadestånd till brottsoffret för kränkning och ersätta henne för tandläkarbesöket.

Frias i två mål

Mannen frias efter en incident på ett torg i ett mindre samhälle utanför Skellefteå.

Tre ungdomar satt på torget när mannen kom dit. De satt tillsammans i över en timme och mannen var berusad.

Han sa under den tiden vid flera tillfällen att han skulle slå ihjäl dem med kryckan eller döda dem. Han ska också ha tagit en av dem på insidan av låret.

Saknas sexuellt syfte

Skellefteå tingsrätt menar att ungdomarna inte tagit hoten på allvar och ifrågasätter därför om hoten varit ägnade att framkalla fruktan. Det tilläggs att mannen har svårt att röra sig och därför inte hade kunnat genomföra några av hoten. Därför frias han från olaga hot.

Tingsrätten menar också att ungdomarna hade kunnat avstyra det hela genom att gå därifrån. 

Mannen frias också från misstankarna om sexuellt ofredande då tingsrätten menar att det saknas ett klart sexuellt syfte.

Taggar:

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen