Skelleftepolisen grep misstänkt våldsman i by utanför Norsjö – sitter anhållen för grov misshandel

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

55-åringen hade gått till våldsam attack mot offret. Polisens särskilda insatsstyrka kallades då in för att gripa mannen på onsdagsmorgonen efter misshandeln i en by i Norsjö kommun. Poliser från Skellefteå genomförde insatsen mot 55-åringen.

Enligt polisens uppgifter var det vid 05-tiden på morgonen som en man blev slagen med ”diverse tillhyggen” i bland annat huvudet. Händelsen ska ha inträffat i en by utanför Norsjö. 

På grund av våldets karaktär beslutade polisens vakthavande befäl att använda en särskild insatsstyrka vid gripandet av den misstänkte gärningsmannen, en 55-årig man bosatt i Västerbottens inland.

Den särskilda insatsstyrkan

Med hjälp av poliser från Skellefteå lokalpolisområde, som ingår i polisens särskilda insatsstyrka, kunde mannen gripas vid 08-tiden på morgonen.

Mannen fördes till polishuset i Skellefteå. Efter ett inledande kortare förhör beslutade åklagare att mannen skulle anhållas. Då fanns det misstankar om grov misshandel och grovt olaga hot.

Kriminaltekniker på plats

Brottsplatsen, som är en bostad, spärrades av och polisens kriminaltekniker genomförde under onsdagen en brottsplatsundersökning.

Vice chefsåklagare Axel Holmberg, Umeå, leder förundersökningen. Han säger till norran.se:

– Brottsmisstanken mot mannen är just nu grov misshandel. Han misstänks också för olaga hot. Flera olika utredningsåtgärder ska nu utföras det närmaste dygnet.

Vad ska ha hänt i samband med misshandeln och hotet?

– Eftersom det är så tidigt i utredningen kan jag inte lämna några fler uppgifter kring händelseförloppet. Jag har inte heller några uppgifter kring skadeläget för målsäganden, men jag kan bekräfta att händelsen har inträffat i målsägandens bostad, svarar Axel Holmberg.

Vet du mer om händelsen? Kontakta Norran på redaktion@norran.se eller på 0910-578 00

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen