Hittade narkotika i snusdosa

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

En 40-årig man stal från en butik i Skellefteå. När han blev fasttagen hittade polisen narkotika – i mannens snusdosa.

Det var i mars förra året som mannen gick in på en butik där han tog en adapter värd 249 kronor som han la innanför jackan och därefter gick ut ur butiken.

När mannen, som är hemmahörande i en mindre ort utanför Skellefteå, visiterades hittades en tablett flunitrazolam, som är narkotikaklassat, i mannens snusdosa. 

40-åringen erkände direkt snatteriet men nekade till narkotikabrott då han trodde att tabletten, som han köpt på nätet, var mot nästäppa .

En tid senare skickade han ett brev till Skellefteå tingsrätt där han skriver att han blev stressad när han blev tagen av polisen och att det han sa den dagen kan bortses ifrån. 

Han skriver att en bekant hade erbjudit honom två lugnande tabletter mot att han skulle fixa en adapter från Clas Ohlson, vilket 40-åringen gick med på. 

Skellefteå tingsrätt skriver i domen att han oavsett vilken förklaring som är sann ska dömas för ringa narkotikabrott och snatteri. Han döms till 40 dagsböter.

Taggar:

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen