Man åtalas för att ha misshandlat och hotat sin syster

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

En man i 40-årsåldern från Skellefteå åtalas för att ha hotat och misshandlat sin syster samt för att ha hotat poliser.

Mannen åtalas vid Skellefteå tingsrätt för grov misshandel, grovt olaga hot och övergrepp i rättssak.

Enligt åtalet har mannen misshandlat sin syster, genom att slå henne, dunka hennes huvud i golvet, dragit henne runt på golvet i håret, tagit strypgrepp på henne och tryckt in sina fingrar i hennes mun. 

 Åklagaren menar att misshandeln ska bedömas som grov då mannen har visats särskild hänsynslöshet och råhet genom att fortsätta misshandeln när systern låg nere på golvet.

Mannen ska i samband med misshandeln flera gånger ha fällt uttalanden med innebörden att han skulle döda henne, och vid flera av dessa tillfällen ska mannen enligt åtalet ha riktat en kniv mot systerns hals. Samtidigt ska mannen ha hotat kvinnan med att ta hennes liv om hon skulle berätta om det just inträffade för polisen.

Mannen åtalas också för hot mot tjänsteman vid två tillfällen. Detta efter att han i samband med ett gripande och transport till lasarett för provtagning har hotat poliser. Mannen ska enligt åtalet också ha hotat några av polisernas familjemedlemmar.

Taggar:

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen