Man anhållen för grov misshandel

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Både tillhyggen och knytnävar ska ha använts när en kvinna blev grovt misshandlad sent på fredagseftermiddagen.

Västerbottens-Kuriren rapporterar att polisen larmades om ett bråk i en bostad på Mariehem i Umeå, strax innan sex på fredagskvällen. Larmet inkom från boende i närområdet.

En polispatrull ryckte ut till adressen och kunde på plats gripaen man i 30-årsåldern. Han misstänks för en brutal misshandel av kvinnan han delar bostad med.

– Misshandeln ska ha utförts både kroppsligt och med ett tillhygge, säger Ola Kleinert, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Umeå, till VK.

Mannen anhölls av jouråklagare senare på kvällen. Ola Kleinert meddelar att polisen gjort vissa beslag från platsen – vad dessa består i vill han dock inte gå in på. Brottet rubriceras i nuläget som grov misshandel.

Vilken typ av tillhygge användes?

– Det vill jag inte gå in på, säger Ole Kleinert.

Hur gick det för kvinnan?

– Hon är ordentligt tilltygad och vårdas på Norrlands universitetssjukhus, men vi har kunnat prata med henne om det inträffade. Skadorna är inte livshotande.

Vad kan du säga om utredningsläget?

– Nu ska vi ta ett omtag och hålla nya förhör med samtliga inblandade, säger Ola Kleinert till VK.

Joel Lindberg / Västerbottens-Kuriren

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen