Larm om drunkning i Boviken

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.
Den skadade mannen transporterades på bår från bäcken till en farbar väg. Foto: Daniel Eriksson
Foto: Daniel Eriksson

Vid lunchtid på onsdagen kom ett SOS alarm om en drunkning i Boviken utanför Skellefteå.

Klockan 11.59 kom ett SOS alarm om en drunkning i Boviken. Enligt larmet ska händelsen ha inträffat i Tämbäcken strax före Boviksbadet.

Uppdaterad 12.09:

Räddningstjänsten har nyss kommit ut till platsen. Enligt Daniel Haarala vid räddningstjänsten i Skellefteå verkar det inte röra sig om något drunkningstillbud.

– En skadad person ligger bredvid en bäck. Vi ska hjälpa och få den här personen till en ambulans, säger han.

Polisen meddelar att personen, en man, verkar ha ringt in larmet på egen hand. Händelsen rubriceras som sjukdom/olycksfall.

Uppdaterad 12.19:

Daniel Eriksson, Norrans utsände på plats, meddelar att polis och ambulans befinner sig på platsen. Händelsen har inträffat precis vid Boviksbadet.

Uppdaterad 12.36:

Mannen har transporterats på bår från bäcken till en farbar väg, där han sedan kunde lastas in i en ambulans. Enligt personal vid räddningstjänsten ska mannen ha varit där för att röja skog när han föll ner i bäcken och inte kunde ta sig upp.

– Hälsostatus får sjukvården svara på, men han var vid medvetande. Huvudet och överkroppen var ovanför ytan, säger Jonas Edberg, räddningsledare på plats.

Polis, ambulans och räddningstjänst har lämnat platsen.

Mer från Nyheter

Artiklar från 22 februari 2018

Artiklar från 21 februari 2018

Artiklar från 20 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen