Lägenhetstjuvarna har slagit till igen: Kamera och pengar stals mitt i centrum

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

De fräcka lägenhetstjuvarna i Skellefteå har slagit till igen – denna gång genom ett inbrott i en lägenhet mitt på dagen på Kanalgatan.

Norran berättade förra veckan att det sedan i april inträffat 18 lägenhetsinbrott främst i Skellefteå men även på andra orter i trakten.

Någon liknande inbrottsvåg när det gäller inbrott i lägenheter har tidigare aldrig skådats i Skellefteå. Fram till nu har problem med inbrott främst drabbat husägare.

Än så länge har polisen inte fått in någon anmälan om lägenhetsinbrott under midsommarhelgen.

Slog till på måndagen

Men direkt efteråt, på måndagen, var det dags igen.

– Det handlar om en lägenhet på Kanalgatan mitt i centrala Skellefteå. Brottstiden är mellan klockan 11.50 och 15.40, då en nära anhörig till lägenhetsinnehavaren upptäckte att det varit inbrott, säger Joakim Oja vid polisen i Skellefteå.

– Mannen gjorde, i samband med att han parkerade bilen och tittade mot Kanalgatan där lägenheten ligger, en observation av två män som han inte kände igen. Detta var vid 15.40-tiden. Det är oklart om dessa män kan kopplas till lägenhetsinbrottet, tillägger Joakim Oja.

Vädjar om uppgifter

Tillvägagångssättet var detsamma som tidigare, tjuvarna har brutit upp ytterdörren till lägenheten. Stöldbytet denna gång blev en kamera och kontanter.

På nytt vädjar polisen om vittnesuppgifter från platsen under den aktuella tidpunkten på måndagen.

– Det här är allvarlig brottslighet där vi är i stort behov av allmänhetens iakttagelser. Den här gången har ju inbrottet dessutom inträffat på dagtid, påpekar Joakim Oja.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen