Lägenhetstjuvarna har slagit till igen i Skellefteå: ”Allt tyder på att det är samma personer”

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Inbrottsvågen mot lägenheter i Skellefteå tycks aldrig ta slut. På torsdagsmorgonen upptäckte lägenhetsinnehavare på Nygatan att bostaden var genomsökt efter värdesaker.

Från april och fram till nu har ett stort antal lägenhetsinbrott inträffat i Skelleftebygden, främst i Skellefteå.

Drabbade gator är Uppfinnarvägen (två inbrott), Morellstigen (två inbrott), Läkarvägen, Vallgatan, Skeppargatan, Fältjägarvägen, Karlgårdsvägen, Kanalgatan och Myntgatan, som inträffade tisdag den 27 juni.

Tjuvarna slog till på Nygatan

Efter två lugna veckor är det alltså dags igen.

– Lägenhetsinnehavarna på Nygatan lämnade bostaden vid lunchtid på onsdagen. När man återkom nu på torsdagsmorgonen upptäckte de att ytterdörren var uppbruten och att det varit inbrott i lägenheten. Tjuvarna hade sökt igenom hela lägenheten, det var en stor röra i bostaden, säger Joakim Oja vid polisen i Skellefteå.

Eftersom dörren brutits upp på samma sätt som vid tidigare inbrott tror polisen att det är samma person eller personer som slagit till på nytt.

Ska undersöka brottsplatsen

Lägenheten har spärrats av, polisen var på platsen under morgonen och enligt Joakim Oja ska grannar höras i jakten på vittnen.

– Det är ännu oklart vad som har stulits, nästa steg är att kriminaltekniker ska undersöka brottsplatsen, säger Joakim Oja.

Polisen vädjar om vittnesuppgifter om främmande personer eller fordon kring hyreshuset på Nygatan, som ligger alldeles intill Boströmsbäcken.

Det hade varit lugnt med inbrott i drygt två veckor, men nu var det dags igen. Reflektion över detta?

– Vi kan bara konstatera att det jag sade förra veckan, att vi fruktar att lägenhetsinbrotten kommer att fortsätta, tyvärr visade sig stämma.

 

– Vi vill inget annat än att klara upp dessa allvarliga brott som drabbar folk i det egna hemmet. Att polisen ska kunna förebygga dessa inbrott är av naturliga skäl en omöjlig uppgift. Därför är allmänhetens iakttagelser väldigt viktiga för oss, tillägger Joakim Oja.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen