Kvinna i 30-årsåldern från Skellefteå hittades död – polis misstänker grovt brott

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.
Utanför porten på Västra Norrlandsgatan har någon lämnat ljus och blommor. Foto: VK

Kvinnan i 30-årsåldern som hittades död efter ett misstänkt brott i Umeå i söndags var från Skellefteå kommun, bekräftar källor för Norran. En medelålders man misstänks för grovt vållande till annans död.

I söndags hittades kvinnan livlös i en lägenhet i Umeå. Hon dog senare på Norrlands Universitetssjukhus trots försök att återuppliva henne.

Polisen har inte gått ut med detaljer om omständigheterna kring dödsfallet men säger att de misstänker brott. 

En medelålders man anhölls samma dag skäligen misstänkt för grovt vållande till annans död. Han släpptes på måndagseftermiddagen men misstankarna om att mannen ska ha orsakat kvinnans död kvarstår, även om det inte ska ha funnits uppsåt att döda.

Kvinnan i 30-årsåldern är ursprungligen från en mindre ort utanför Skellefteå. Sedan 2013 har hon bott periodvis i både Umeå och Skellefteå. Senast under våren 2017 var hennes hemadress skriven i Skellefteå kommun.

Den misstänkte gärningsmannen ska ha bott ensam i lägenheten där kvinnan hittades. 

Polisen säger till Västerbottens-Kuriren att det finns en koppling mellan kvinnan i 30-årsåldern och mannen som anhölls. Han har tidigare straffats för mindre brott som trafikförseelser, narkotikabrott och ringa vapenbrott.

Taggar:

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen