Knuffade kvinna ut för trappa

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Drack vin med tidigare kärleken – slutade med misshandel.

En man döms för misshandel efter att ha puttat en kvinna, som han tidigare haft en relation med, ned för en trappa så att hon fick såväl hjärnskakning som blåmärken. Det rapporterar VK.

De två personer hamnade i bråk med varandra efter att ha druckit vin tillsammans. Kvinnan puttades ut från en trappa intill ytterdörren, och landade sedan på betongplattor.

Mannen har uppgivit att han inte trodde att gärningen skulle kunna innebära skador för kvinnan, men rätten gör bedömningen att mannen borde ha insett att det fanns en avsevärd risk för detta.

Rätten gör också bedömningen att gärningen inte kan anses som ringa då kvinnan fått ”icke bagatellartade skador”. De anser också att gärningen skulle kunna ge fängelse, men då mannen är tidigare ostraffad och samtycker till samhällstjänst väljer rätten att döma honom till samhällstjänst i 50 dagar, och villkorlig dom.

Händelsen inträffade i Robertsfors i oktober 2017.

Markus Isacson//Västerbottens-Kuriren

Taggar:

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen