Kompisen gick honom på nerverna – då hämtade mannen ett basebollträ

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

En man född 1989 som bor på en ort utanför Skellefteå döms för ett flertal brott, bland annat för att ha slagit två andra män med ett baseballträ.

En dag i november 2016 stod mannen och pratade med en annan man i köket i den bostad de delade. Mannen blev upprörd för att hans kompis hade använt en matskål som var hans till att ge vatten till en hund.

En dispyt uppstod och till slut kände mannen att han hade fått nog. Han hämtade ett baseballträ och slog ett slag mot honom. Det var riktat mot huvudet, men hans kompis lyckades skydda ansiktet genom att sätta upp handen.

Mannens kompis sprang ut från bostaden och mannen sprang efter. Där träffade han på en annan man som han helt oprovocerat slog två gånger. Slagen träffade vid handen och armbågen.

I förhör så erkände mannen misshandel, men förnekade att han måttat slaget mot huvudet på sin kompis. Han erkände också att han samma dag hade använt cannabis. Mannen erkände också att han vid ett annat tillfälle i december samma år hade använt cannabis och kört bil, trots att han var påverkad av narkotika och saknade körkort.

Skellefteå tingsrätt anser att det är uppenbart att mannen avsåg att våldet mot kompisen ”skulle få allvarligare följder än vad som blev”. Egentligen är det samlade straffvärdet för mannens brottslighet fängelse i tre månader. Men tingsrätten tar hänsyn till att mannen tidigare är ostraffad och lever under ordnade förhållanden.

Tingsrätten tror inte att mannen kommer att fortsätta begå brott och dömer honom till villkorlig dom och 100 timmar samhällstjänst. Han ska även betala skadestånd till de två männen.

Taggar:

Mer från Nyheter

Artiklar från 21 januari 2018

Artiklar från 20 januari 2018

Artiklar från 19 januari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen