Knivmannens svar: ”Jag var mellan vaken och medvetslös – sedan kom ju polisen”

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Han misstänks ha gått till attack med en kökskniv där bara turen gjorde att offret inte blev knivhuggen i bröstet eller magen. I polisförhör försvarar sig 18-åringen: ”Jag har hotat honom, men inte allt det andra”.

Åklagare Jonas Fjellström har nu väckt åtal mot den yngre man som misstänks för fyra brott i och omkring en bostad i Skelleftehamn den 26 januari.

Det handlar om skadegörelse i en lägenhet samt olaga hot, misshandel och försök till grov misshandel. Hoten har drabbat flickvännen och en annan yngre man.

Sammanlagt fyra brott

Denne är målsägande när det gäller misshandel (slag och strypgrepp) och knivattacken som 18-åringen åtalats för som alltså rubriceras som försök till grov misshandel.

– Undersökningen av målsägandens jacka och kläder visar att kniven träffat både jackan och i ett fall också skjortan. Lyckligtvis uppstod inga skador på överkroppen, som måste betraktas som ren tur. Det är därför som jag anser att det är ett grovt försöksbrott, flera knivhugg har riktats mot målsägandens överkropp, säger Jonas Fjellström.

Han erkänner skadegörelse

Misshandeln och knivattacken har inträffat utomhus. Boende i närheten har fått vittna om sina iakttagelser, likaså vad 18-åringens flickvän uppfattade av situationen.

I polisförhör har 18-åringen erkänt skadegörelsen, övriga brott förnekas.

Om anklagelserna att han skulle ha gått till angrepp med en kökskniv utomhus säger han i olika polisförhör:

– Jag minns att vi höll i varandras jackor och diskuterade. Men det var han som hade kniv och skulle mörda mig.

– Det finns vittnen samt även polisen som kom till platsen som sett dig med kniv, vad har du att säga om det, frågar förhörsledaren.

”Mellan vaken och medvetslös”

– Fråga dessa vittnen, de vet ju. Han tog av henne kniven och sedan gick han mot mig, svarar 18-åringen och syftar på flickvännen och den unge mannen.

– Förnekar du att du bar kniv, fortsätter förhörsledaren.

– Jag kan varken bekräfta eller dementera. Jag var någonstans mellan vaken och medvetslös och minns inte allt, sedan kom ju polisen. Jag har hotat honom, men inte allt det andra, blir svaret.

Psykiska ohälsan undersöks

Åklagaren menar att 18-åringens uppgifter motsägs av de två målsägandena samt boende i närheten som såg delar av händelseförloppet.

18-åringen genomgår just nu en mindre sinnesundersökning för att utreda om det finns misstankar om allvarlig psykisk ohälsa.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen