Tioåring har fallit från klippa i Piteå – är allvarligt skadad

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.
Foto: Norrbottens media

En pojke i tioårsåldern har skadats allvarligt i en fallolycka vid Pitholmsskolan.

Olyckan skedde vid 11.30. Enligt polisen har pojken fallit två till tre meter från en klippa i skogen utanför skolan. Pojken är allvarligt skadad och förd med ambulans till Sunderby sjukhus, rapporterar Norrbottens Media.

– Jag måste få en bild av vad som har hänt. Jag har varit på skolledarkonferens och blivit kallad tillbaka till skolan, säger rektor Bo Åström som just kommit till Pitholmsskolan.

Uppdatering 13.20:

Polisen utreder olyckan. Enligt vad som hittills framkommit skedde olyckan när några barn lekte ute i skogen, intill skolan.

– Pojken har antingen halkat eller ramlat, exakt hur det gått till vet vi inte, säger Patrik Ström, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Huruvida det fanns vuxna på plats vet polisen inte i nuläget.

– Vi jobbar med ärendet nu, vi ställer de här frågorna nu, säger Patrik Ström.

Uppdatering 13.25:

Omfattningen på pojkens skador är okända.

– Jag kan inte avgöra graden på skadorna, men ambulanspersonal på plats klassade det som en allvarlig händelse, säger Börje Öhman, polisens kommunikatör.

Enligt uppgift från region Norrbotten så vårdas pojken för närvarande på Sunderby sjukhus.

Polispatruller är på plats vid olycksplatsen för att utreda händelsen.

– Vi jobbar med att fota och dokumentera händelsen på andra vis. Förhoppningsvis finns det vittnen – kanske andra barn eller någon vuxen, säger Börje Öhman.

I nuläget rubriceras händelsen som en arbetsplatsolycka.

– Vi utgår i nuläget från att pojken ramlat själv. Eftersom det skett under skoltid räknas det som en arbetsplatsolycka och vår utredning på plats nu ska sedan lämnas över till åklagare som får ta beslut om utredningen ska gå vidare, säger Öhman.

Uppdatering, 15.54:

Region Norrbotten uppger att pojken fick lindriga skador vid olyckan. Pojken vårdas på intensivvårdsavdelning på Sunderby sjukhus men ska senare flyttas till barnavdelningen.

David Carr, Ida Folkesson & Anna Isaksson/Norrbottens media

Taggar:

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen