Seriekrock och lastbilsolycka på E4

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Flera trafikolyckor inträffade på E 4 på torsdagsmorgonen. En lastbil krockade med en personbil och tre personbilar var inträffade i en seriekrock där två personer fördes till sjukhus.

En lastbil körde in i en personbil bakifrån vid 08.30 i höjd med Ånäset i norrgående riktning.  Enligt polisen klagade föraren i personbilen initialt över smärtor, men det visade sig inte vara allvarliga skador. Däremot ska föraren ha blivit chockad.

Enligt räddningstjänsten påverkades inte trafiksituationen nämnvärd då fordonen hamnade i diket.

Två till sjukhus

Ungefär tio minuter senare inkom ett larm om en seriekrock som inträffat i södergående riktning i höjd med Junkboda. Tre personbilar var inblandade, varav två personer blev fastklämda i en personbil.

– Vi klippte ut två personer ur en personbil, berättar Markus Forsvall, räddningsledare.

De fördes senare med ambulans till sjukhus. Deras skadeläge är fortsatt oklart.

Under räddningsarbetet var E 4 helt avstängd i södergående riktning, vilket orsakade stora köer.

– Vi beräknar kunna släppa på trafiken om ungefär tio minuter, en kvart, sa Markus Forsvall till Norran vid 09.30.

Totalstopp norrut

Det kom även rapporter om en buss ”med haveri” som blev stillastående på E 4 mellan Sikeå och Granberget i norrgående riktning. Bärgare kallades till platsen. Innan dess blev det totalstopp på E 4 i norrgående riktning eftersom det är enkelfiligt på platsen.

SMHI har gått ut med en klass 1-varning angående väderläget under dagen. Ett djupt lågtryck drar bort till Finland och snöfallet över Norrland upphör sakta västerifrån men över nordöstra Norrland dröjer snöfallet kvar under hela torsdagsdygnet och här kan det komma större snömängder.

Norran liverapporterade om trafikolyckorna under torsdagsmorgonen. Den går att läsa i efterhand nedan:

Taggar:

Mer från Nyheter

Artiklar från 20 februari 2018

Artiklar från 19 februari 2018

Artiklar från 18 februari 2018

Artiklar från 17 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen