Instabilt sprängmedel hittat i ladugård – får vänta veckor på bombgruppen

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Gammalt sprängmedel har hittats på en kallvind i en ladugård i Umeå kommun. Bombgruppen bedömer att sprängmedlet är instabilt.

Enligt anmälaren är sprängmedlet som hittats gammal dynamit som legat på vinden i väldigt många år.

Polisen har varit på plats och fotograferat dynamiten och har därefter skickat bilderna vidare till nationella bombgruppen, vars bedömning är att sprängmedlet är instabilt.

Bombgruppen kommer inom några veckor att åka till platsen och omhänderta sprängmedlet. Till dess får ingen person gå upp på vinden och en stege har för säkerhets skull tagits bort. I ladugården finns i dag inga djur eller någon annan verksamhet.

”Detta är inget ovanligt uppdrag för polisen. Det händer att polisen får samtal gällande gammalt sprängmedel som måste omhändertas. Beroende på var sprängmedlet hittas så vidtas olika åtgärder. I detta fall kommer bombgruppen att hantera detta vid tillfälle inom några veckor. Kontakt kommer att tas med familjen som äger fastigheten för att komma överens om en tid”, skriver Marie Andersson, kommunikatör vid polisen.

Josefin Isaksson/Västerbottens-Kuriren

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen