Dubbla inbrott på Kanalskolan, man togs på bar gärning – nu begärs han häktad

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Kanalskolan i Skellefteå utsattes för två inbrott den gångna helgen. Vid det andra tillfället togs en man i 40-årsåldern på bar gärning. Nu har mannen begärts häktad.

Norran har de senaste dagarna rapporterat om följande händelseförlopp:

Söndag 14 januari:

Första uppgifterna handlade om att något brutit upp en dörr på Kanalgatan i Skellefteå och därefter tagit sig in i byggnaden. Det är ännu oklart om något har tillgripits.

Ingen person ska ha anträffats i byggnaden.

– Det finns ingenting mer att säga om det här just nu, berättar Markus Isacson vid polisens regionledningscentral, vid halv nio-tiden på söndagsmorgonen.

Uppdaterad 09.38:

När polisen konstaterat att någon hade brutit sig in genomförde de en brottsplatsundersökning och säkrade vissa spår.

Senare frampå söndagsmorgonen, klockan 05.20, larmades de om ännu ett inbrott på skolan. Denna gång togs en person på bar gärning av en väktare.

Personen greps misstänkt för stöld genom inbrott. Polisen misstänker att personen gjort sig skyldig till båda inbrotten.

Uppdaterad 10.04:

Personen som greps är en man i 40-årsåldern.

Enligt Henrik Lundström, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, ska själva gripandet ha gått lugnt till.

Vad ska ha tillgripits och till vilket värde?

– Det vill jag inte kommentera, säger Henrik Lundström.

Hur stark är bevisningen mot mannen?

– Mycket god.

Vad händer nu?

– Han är fortfarande gripen och vi kommer att hålla förhör under dagen.

Uppdatering, måndag 11.07:

Mannen anhölls i går förmiddag misstänkt för de två inbrotten och stölderna mot Kanalskolan. Han misstänks också för inbrott mot ett kontor i Skellefteå.

– Självklart ser vi om personen kan vara inblandad i annan brottslighet under den tidsperiod som de övriga brotten begåtts. Vi håller fortfarande på att samla in fler uppgifter och fler förhör ska hållas, säger Patrik Manberg vid Skelleftepolisen.

Uppdatering tisdag 10.45:

En 42-årig man begärs nu häktad för fyra misstänkta brott: försök till stöld samt stöld på Kanalgatan i Skellefteå på morgonen den 14 januari samt för två stölder på Strandgatan i Skellefteå mitt på dagen den 12 januari.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen