Hotade och förstörde på polishuset – döms för flera brott

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Först omhändertogs den berusade mannen – sedan sparkade han sönder inredning och hotade personal på polishuset. Nu har mannen dömts.

I februari 2016 omhändertogs en man i 30-årsåldern på nattklubben Verandan i Skellefteå enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

När mannen sedan fördes till arresten på polisstationen så rev han sönder cellens urinoar genom att dra i slangar och sparka på den.

Under samma natt ska mannen vid upprepade tillfällen ha hotat två arrestvakter genom att uttala hot mot både dem och deras anhöriga.

Ett halvår senare, i oktober 2016, gjorde mannen sig skyldig till två ytterligare brott, då han uppsökte en bostad på en ort utanför Skellefteå.

Mannen ska där, under en längre tid, ha ringt på ringklockan, bankat på ytterdörren samt på bostadens fönster i syfte att få komma in.

Mannen ska sedan ha hotat en av de boende i huset efter att denne kommit ut och försökt prata med mannen.

Mannen döms för två fall av hot mot tjänsteman, skadegörelse, olaga hot samt ofredande till villkorlig dom och 120 dagsböter. Mannen åtalades även för våldsamt motstånd, men detta brott frikänns han från.

Taggar:

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen