Hon blev slagen med hammare – mannen förnekar: ”Har en klar uppfattning om som hände”

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Kvinnan ska ha misshandlats grovt med en hammare, slag och strupgrepp i parets gemensamma bostad i Boliden. Men den 20-årige mannen förnekar brott.

Det var tidigt en septembermorgon som polisen larmades om ett grovt våldsbrott i Boliden. Kvinnan uppgav i förhör att hon hade blivit slagen mot kroppen och huvudet flera gånger av sin partner.

Hon berättade också att han slagit henne med en hammare när hon legat ned på golvet. Mannen ska sedan ha satt sig grensle över kvinnan och tagit strupgrepp på henne och sagt att han skulle döda henne.

Kvinnan fördes till Skellefteå lasarett för vård. Hon ådrog sig inga livshotande skador, men fick smärta, ett stort antal underhudsblödningar och hudavskrapningar samt andnöd.

Nu har ett åtal om grov misshandel lämnats in till Skellefteå tingsrätt. Den misstänkte mannen har samma inställning som tidigare.

– Han nekar alltjämt till brott. Han har för egen del en klar uppfattning av vad som hände, säger Jens Nyström, mannens advokat.

Kan du berätta mer om den?

– Jag vill inte gå in närmare på detalj på det och jag har egentligen inte så många fler kommentarer, säger Jens Nyström.

I början av processen misstänktes mannen för försök till mord, men brottsrubriceringen ändrades till grov misshandel. ”Brottet bör bedömas som grovt eftersom han visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att använda en hammare och då han uttalat dödshot under våldsutövningen”, står det i åtalet mot mannen.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen