Grovt nattligt våld i Skellefteå: ”Offret ådrog sig skador efter misshandeln”

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

De två männen, födda 1982 och 1975, gick till våldsamt angrepp mot offret, visar polisutredningen. Nu har de två männen begärts häktade misstänkta för grov misshandel.

Det är en händelse i Skellefteå sent på torsdag kväll som som utretts av polisen som ett grovt våldsbrott.

Misshandeln ska ha skett utomhus, de två misstänkta och mannen som blev misshandlad är sedan tidigare bekanta med varandra, uppger Rasem Chebil vid polisen i Skellefteå.

Dubbla skäl för häktning

På måndagen begärde åklagare Anna Lundberg, Umeå, att de två Skellefteborna skulle häktas misstänkta för grov misshandel.

– Skälen för att männen ska sitta häktade under den fortsatta förundersökningen är dels risken för fortsatt brottslighet, dels att de på fri fot på olika sätt kan försvåra utredningen, säger Anna Lundberg.

Fick skador efter misshandeln

– Jag menar att de utfört den grova misshandeln tillsammans och i samförstånd. Exakt varför jag bedömer misshandeln som grov kan jag inte kommentera i det här läget av utredningen, tillägger Anna Lundberg.

Åklagaren berättar att målsäganden fick uppsöka läkarvård till följd av den grova misshandel som denne utsattes för.

Använder ofta tilhygge

Det normala när det gäller grov misshandel är att det exempelvis använts något slags tillhygge, att sparkar och slag riktats mot huvudet eller att offret ligger försvarslös på marken under misshandeln.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen