Grova anklagelsen: 25-åring tog fram läderbälte, drog åt – flickvännen svimmade

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Han tog fram ett bälte, satte det runt hennes hals och drog åt så att hon svimmade. ”Jag vaknade upp, då låg jag på golvet”, berättar före detta flickvännen i förhör. Åklagaren utesluter inte att det kan handla om ett mordförsök.

Norran berättade tidigare i veckan om de tre aktuella rättsfallen just nu i Skellefteå som handlar om misstänkt, allvarlig och omfattande brottslighet av män som riktats mot kvinnor som de haft en relation till.

Ett av fallen handlar om en 25-årig man som häktades den 10 mars misstänkt för en grov misshandel, flera fall av misshandel samt att ha vid minst 70 tillfällen överträtt kontaktförbudet mot förra flickvännen.

I dag kan Norran berätta om vad mannen misstänks ha gjort mot den unga före detta flickvännen.

”Slag, strypvåld, skallad”

Anmälan om de många misshandelsfallen gjordes i slutet av december i fjol.

Hon har för polisen berättat om upprepade tillfällen under flera månader 2016 då 25-åringen på olika sätt ska ha misshandlat henne.

Åklagare Jonas Fjellström: Det är tidigt i förundersökningen men just nu kan jag inte bevisa att det handlar om ett mordförsök. Men detta kan komma att förändras under utredningen.

– Totalt handlar det om sex-sju fall av misshandel som hittills blivit kända under förhör med målsäganden. Det har handlat om slag, att mannen bitit henne, hon har blivit skallad och sliten i håret samt utsatts för strypvåld, säger åklagare Jonas Fjellström.

I förhör har hon beskrivit händelserna. Den absolut allvarligaste misstänkta misshandeln inträffade kring påsklovet 2016.

För polisen har hon berättat följande:

– Vi bråkade, jag satt på knä på golvet och han stod upp eller satt på sängen. Då tog han fram ett läderbälte, ett mörkt, och satte det runt min hals. Han drog sedan åt runt min hals så att jag tuppade av.

– Jag vaknade sedan upp och då låg jag på golvet. Efteråt hade jag en polotröja för att dölja märkena efter metallspännet.

Vid häktningsförhandlingen i Skellefteå så förnekade den 25-årige mannen de misstänkta brotten.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen