Grov misshandel, dödshot och rån: Flera män utreds för allvarliga brottsmisstankar

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Grov misshandel, rån, hot och utpressning. På nytt utreder polisen i Skellefteå misstänkt brottslighet där kriminella i Skellefteå söker upp offren som ska ha rånats, misshandlats och hotats.

Norran berättade i början av februari om en oroande utveckling av brottsligheten i Skellefteå när det gäller misshandel, hot, rån och utpressning som utförs av olika kriminella (se även artikeln här intill).

Nu arbetar polisen i Skellefteå med ytterligare två händelser där misstankarna är grov misshandel, rån, övergrepp i rättssak och utpressning.

Torsdag 23 februari:

Polisen kallas till en lägenhet i Byske efter en anmälan om att lägenhetsinnehavaren angripits av tre personer.

Offret ska ha misshandlats med hjälp av ett tillhygge, rånats på ägodelar samt hotats att inte ta kontakt med polisen, det som kallas övergrepp i rättssak.

– Det handlar om allvarlig brottslighet, att på det här sättet ta sig in i en bostad och utsätta lägenhetsinnehavaren för flera brott, säger Patrik Manberg vid polisen i Skellefteå.

De misstänkta har efter händelsen varit efterlysta. En av männen hittades av polisen för ett par veckor sedan. Efter förhör släpptes mannen, han förnekade delaktighet i brotten.

Han greps i Umeå

I lördags greps i Umeå en annan av de efterlysta. Mannen fördes till Skellefteå och förhördes under måndagen. Han förnekar brott och släpptes efter förhör. Den tredje mannen som misstänks för Byske-rånet hade på måndagen inte hittats av polisen.

– Utredningen kommer att fortsätta, säger åklagare Petra Lundberg.

Torsdag 9 mars:

Tre män utreds för en händelse i en lägenhet i Skelleftehamn den 9 mars. Inledningsvis satt samtliga anhållna. Men efter olika utredningsåtgärder släpptes två av dem.

Den tredje, en 30-årig man, häktades på fredagen på sannolika skäl misstänkt för två fall av grov misshandel. Det finns också misstankar om utpressning.

Mer från Nyheter

Artiklar från 20 januari 2018

Artiklar från 19 januari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen