Flera containerbränder runtom Skellefteå

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Fyra containers har satts i brand under natten till söndag. Polisen omhändertog två unga män vid 02-tiden.

Under natten till söndag har räddningstjänsten svarat på fyra larm om containerbränder i Skelleftetrakten.

Det första larmet kom klockan 00.34. En container stod i brand på Kalbruksgatan i Bergsbyn och räddningstjänsten i Skellefteå åkte ut. En knapp timme senare larmades deltidsbrandkåren i Skelleftehamn till Ica Supermarket där ännu en container brann.

– Sedan fick vi larm från Höjdgatan på Morö Backe där det brann i två containers, säger Ture Jonsson, insatsledare vid räddningstjänsten i Skellefteå.

Vad kan du säga om släckningsarbetet?

– En brand var väldigt svårsläckt. Vi fick fara dit med släckbilen två gånger och i stort sett fylla upp containern. Papper och kartong var packat ihop och sådär, det är väldigt svårt att släcka, säger Ture Jonsson.

Polisen tipsades om att samma bil skulle ha iakttagits på de olika platserna. Strax efter klockan två på natten stoppades bilen i en poliskontroll och två unga män omhändertogs.

– I bilen påträffade vi utrustning som man kan misstänka har samband med bränderna, berättar Peder Jonsson vid polisens regionledningscentral.

Utrustningen togs i beslag. De två unga männen har blivit identifierade och hörda av polisen. Ingen sitter i nuläget frihetsberövad.

– Till veckan kommer utredningen att fortsätta i lokalpolisområdet, säger Peder Jonsson.

Brottet rubriceras som skadegörelse genom brand.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen