Dödliga knivdramat - kräver skadestånd: ”Han mådde dåligt hela häktningstiden”

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Han åtalades för knivmord på Morö Backe torg men friades både i tingsrätten och hovrätten. Nu begär 25-åringen 75 000 kronor i skadestånd.

I juli blev det klart att Högsta domstolen avslog överklagan från den knivdödade 20-åringens familj. Det innebar att den frikännande domen fastställdes.

Nu begär den frikände mannen 75 000 kronor i skadestånd. Han greps den 9 oktober och släpptes den 15 december av tingsrätten.

– Han har mått dåligt hela den här tiden, påpekar advokat Jens Nyström.

Dog till följd av skadorna

Det var vid midnatt den 9 oktober i fjol som knivdramat inträffade på Morö Backe torg i Skellefteå efter en planerad narkotikaaffär som gick fullkomligt snett. Två grupperingar möttes, en 20-årig man dog till följd av de knivskador han ådrog sig efter en motvärnsattack av en 25-årig man.

Utredningen visade att den maskerade 20-åringen först ska ha gått till attack och huggit flera gånger mot 25-åringen.

Den 1 december väckte åklagare Andreas Nyberg åtal för mord alternativt dråp. 25-åringen hävdade nödvärn och den 30 december friade Skellefteå tingsrätt honom från brottsmisstankarna. ”Våldet var inte uppenbart oförsvarligt”, påpekades i domen.

Tre domstolar som sa nej

Åklagaren överklagade inte domen men den knivdödade 20-åringens familj överklagade via advokat Fredrik Björk till hovrätten.

Men även i den instansen friades 25-åringen – och familjen beviljades inte prövningstillstånd av Högsta domstolen.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen