Efter terrorhotet: ”Vi har fler poliser ute på fältet nu”

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits. Notera att denna artikel är från 2015

Fler poliser sågs på Skellefteås gator och torg under torsdagen till följd av det ökade terrorhotet. ”Men det exakta antalet poliser vill jag inte gå in på”, säger Lars Westermark, chef polisen Skellefteå.

Norran mötte poliserna Christoffer och Magnus på torsdagsförmiddagen på gågatan i Skellefteå.

Uppdraget: att med en ökad vaksamhet och beredskap finns centralt i Skellefteå till följd av det förhöjda terrorhotet mot Sverige.

Vill inte ange antalet

– Det förhöjda terrorhotet gör att polisen i hela Sverige ökar sin bemanning. Exakta antalet som vi har utökad med i Skellefteå vill jag inte kommentera, men det handlar om att nå en nivå som motsvarar den förhöjda hotbilden.

– Vi kommer att synas mer, både till fots och att det görs trafikkontroller, tillägger Lars Westermark, chef för polisen Skellefteå.

”Fortsätt lev som vanligt”

Han påpekar att människor ska fortsätta leva som vanligt men att allmänhetens iakttagelser alltid är viktiga för polisen – inte minst i en sådan här situation.

Vilka publika arrangemang är intressanta de närmaste dagarna?

– Skellefteå AIK:s SHL-matcher är ett sådant exempel. Men där har vi ju å andra sidan poliser på plats samt ordningsvakter vid varje match.

Christer Peterson, polisens underrättelsetjänst, Skellefteå:

– Åtminstone fram till lunch på torsdag hade det varit sparsamt med tips som inkommit från allmänheten.

Poliser och allmänhet

– Men för oss handlar det om att bearbeta de uppgifter som kommer in från såväl poliser i yttre tjänst och allmänheten, och när det bedöms nödvändigt naturligtvis föra informationen vidare till polisen centralt, tillägger Christer Peterson.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen