Den äldre Skelleftebon höll kvar pojken i 45 minuter: ”Får vara slut på det här”

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Den 70-årige mannen var less på busringningar och tog saken i egna händer.

Det var i oktober förra året som mannen, efter att ha sett att en pojke skulle busringa på hans dörr, tog tag i hans tröja och drog in honom i sitt hus. Han och hans fru hade haft problem med busringningar under en tid och han sa till pojken att nu fick det vara ”slut på det här”.

Därefter ringde han till pojkens pappa och sa att han inte skulle släppa ut honom förrän han kom och hämtade honom. Eftersom pappan hade svårt att hitta så blev pojken kvar i bostaden i cirka 45 minuter.

I polisförhör så berättade den äldre mannen att han varken med tvång fört in pojken i sitt hus eller tvingat honom att stanna. Men Skellefteå tingsrätt väljer att gå på vittnesuppgifter från pojken, det som den äldre mannen sa när han ringde pojkens pappa och det som pojken skickade i snapchat-meddelanden till en kompis.

Mannen döms nu för olaga tvång till 50 dagsböter. Han ska också betala ett skadestånd till pojken på 5000 kronor för den kränkning som tingsrätten anser att han utsatt pojken för.

Taggar:

Mer från Nyheter

Artiklar från 22 februari 2018

Artiklar från 21 februari 2018

Artiklar från 20 februari 2018

Artiklar från 19 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen