De misstänks vara köttjuvar

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits. Notera att denna artikel är från 2014

När polisen tittade in i fordonet fanns det massor av kött, alkohol och elektronik. Under dagen har två män suttit anhållna och de släpptes nu under eftermiddagen.

Norran följde för två veckor sedan med Skelleftepolisen en vanlig kväll, utifrån hur polisen arbetar med att försöka hitta stöldligor som rör sig längs E 4 och andra vägar kring Skellefteå och inlandet.

Åtalades för kopparstöld

Det gav till följd att två personer stoppades ute vid bensinstationerna på söder i Skellefteå.

Polisutredningen som följde innebar att de två männen åtalades för stöld av 770 kilo koppar, som påträffades i skåpbilen.

Kontrollerna fortsätter

Och Skelleftepolisen fortsätter arbetet med att kontrollera fordon. På onsdagskvällen undersökte man en skåpbil lite närmare i samband med en fordonskontroll vid Solbacken i Skellefteå.

Två män i 30– respektive 50-årsåldern greps sedan bilen varit full med misstänkt stöldgods.

Kött, alkohol och elektronik

– Det handlar om rejäla mängder med kött, alkohol och elektronik. Männen förnekar att de begått något brottsligt, men eftersom deras förklaringar inte var trovärdiga greps de av polispatrullen. Senare på onsdagskvällen anhölls männen av jouråklagare, sammanfattar Erik Jonsson vid Skelleftepolisen.

Föraren misstänks också för drograttfylleri, provtagning gjordes samma kväll.

Vad händer nu?

– En viktig del är att försöka spåra det misstänkta stöldgodset. Man har känslan att köttet, utifrån mängden och hur det är paketerat, är stulet från någon butik. Så bland annat kontrolleras om det saknas den här typen av varor från affärer inom andra polisdistrikt. Männen i fordonet var på väg norrut när de stoppades, svarar Erik Jonsson.

På torsdagseftermiddagen släpptes männen efter beslut av åklagare, men brottsmisstankarna kvarstår.

 

Mer från Nyheter

Artiklar från 21 februari 2018

Artiklar från 20 februari 2018

Artiklar från 19 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen