Containertjuvar stal värdefulla verktyg

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Personalen återkom till arbetsplatsen och skulle titta till containern där de värdefulla maskinerna och verktygen förvarades. Det blev en dyster upptäckt – verktyg för flera hundra tusen var försvunna.

Det är ett företag på Lidvägen uppe på Solbackens handelsområde i Skellefteå som gjort en polisanmälan om en omfattande stöld på företagets inhägnade område.

Ägaren redogör för polisen i sin anmälan att personalen återkom den 13 juli till arbetsplatsen efter en kort ledighet.

Då upptäckte man att någon eller några har tagit sig in på företagsområdet och brutit upp containrar som innehöll dyrbara maskiner och verktyg.

Värdet på de stulna maskinerna och verktygen uppskattas till mellan 300 000 och 400 000 kronor.

– Det är ju flera dagars brottstid på den här stölden. Men vi efterlyser vittnesuppgifter ifall man sett främmande personer eller fordon som kan kopplas till stölden kring Lidvägen på Solbacken.

Fram till 13 juli

– Vädjan om uppgifter från allmänheten gäller den senaste tiden och fram och till stölden upptäcktes den 13 juli, tillägger Joakim Oja vid polisen i Skellefteå.

Okänd gärningsperson har tagit sig in på området och tillgripit maskiner och verktyg för cirka 400 000 kronor.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen