Brutal misshandel: Sköt sin flickvän med häftpistol

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Den Luleåbo i 30-års­åldern som var åtalad för att ha skjutit sin flickvän med en häftpistol flera gångar i låret dömdes till fyra månaders fängelse.

Det rapporterar Norrbottens media.

Mannen dömdes i september 2016 för tre fall av misshandel samt ett fall av olaga hot mot sin flickvän. Han dömdes då till skydds­tillsyn med särskild behandlingsplan. Drygt tre veckor efter att Luleå tingsrätt meddela domen gav sig manen på flickvännen på nytt.

Enligt åtalet ska mannen då ha tagit ett grepp runt halsen på flickvännen och tryckt upp henne mot väggen. Ett vittne såg hela händelsen och vittnade också under rättegång. Tingsrätten ansåg att vittnets uppgifter gör att mannen på den punkten döms för olaga hot.

Utdraget förlopp

Det allvarligaste brottet, där mannen misstänkts för att bland annat ha skjutit flickvännen med en häftpistol, skedde i slutet av mars i år. Enligt domstolen har mannen slagit flickvännen i ansiktet, på ena benet och armen i deras bostad. Han har dessutom, slår tingsrätten fast, skjutit flickvännen i låret med en häftpistol.

Enligt domen anser tingsrätten att misshandeln, där händelsen med häftpistolen var ett av inslagen, var förloppet utdraget, mycket hänsynslöst med inslag av plågande.

– Först satte han häft­pistolen mot pannan, sedan mot ögonlocket samtidigt som han ville att jag skulle tala sanning, berättade flickvännen under rättegången.

Döms till fängelse

Hon sade sedan att han sköt henne fyra gångar i låret och att det inte var fyra avfyrningar på varandra utan det gick en tid mellan.

Den nu dömde mannen har hela tiden nekar till att han skulle ha använt häftpistolen mot flickvännen.

Luleå tingsrätt dömer mannen till fyra månaders fängelse för misshandel, olaga hot och ofredande.

Tommy Lundqvist//Norrbottens media

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen