Villa brann till grunden i Adakliden

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.
Foto: Räddningstjänsten

En tvåvåningsvilla brann till grunden utanför Adak natten mot måndag.

Larmet inkom 04.06 om en brand vid Adakliden utanför Adak. När räddningstjänsten kom till platsen var branden fullt utvecklad.

– Det brann i ena gaveln när vi kom fram. Släckningsarbetet gick bra men det är tråkigt då det inte finns mycket att göra, säger Jan Fransson, räddningschef i beredskap.

Två personer befann sig i byggnaden. 

– De hade vaknat av att det var rökfyllt. De kunde ta sig ut ur huset och har blivit slussade in till Malå till några vänner.

Vet ni vad som orsakade branden?

– Det lutar åt att det var något sorts elfel. Säkringar hade flugit och det började brinna inne i väggen, så preliminärt orsakades det av ett elfel. När det har svalnat ska polisen dit och göra en utredning av brandorsaken.

Malå räddningstjänst är fortfarande kvar på platsen.

– Fokus är på att skydda omgivningen, säger Jan Fransson.

Uppdatering 11.08

Räddningstjänsten har lämnat platsen och avslutat insatsen.

– Vi jobbade med att begränsa spridningen, men ett förråd som låg bredvid blev lite brandskadat. Men förhoppningsvis får det stå kvar, säger Göran Josefsson, räddningschef för Norsjö och Malå, till Norran.

Har polisen varit där?

– Jag vet inte om polisen har gjort något på platsen, de väntar nog någon dag tills allt har slocknat. Det ligger och pyr där än, säger Göran Josefsson.

Han ska åka dit för att kolla till platsen under dagen tillsammans med de två personer som bodde i huset.

Taggar:

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen