Bråk vid kundvagnar slutade med misshandel: ”En höll i mannen, den andra sparkade”

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Väktaren fick höra att det var bråk intill affärens kundvagnar. Där ute såg han hur en liggande man blev fasthållen av en annan man – samtidigt som en kvinna sparkade mot den liggande mannens huvud.

Händelsen inträffade utanför en affär på Solbackens handelsområde i Skellefteå den 2 december. En väktare sprang till platsen och hann uppfatta hur en liggande man blev misshandlad.

Polis kallades till platsen och några dagar senare häktades en 55-årig kvinna och en 43-årig man misstänkt för grov misshandel.

De hade skilda versioner

Vid rättegången lämnade väktaren sitt vittnesmål. Målsäganden och de två åtalade hade skilda versioner av händelseförloppet. Gärningen bedöms som misshandel av normalgraden, straffet blev sex månaders fängelse för både mannen och kvinnan.

Om man döms till ett halvårslångt fängelsestraff brukar man normalt sett inte behöva stanna kvar i häktet i väntan på dom. Men eftersom mannen och kvinnan saknar fast adress i Sverige ska de kvarbli i häktet, påpekas i domen.

Mer från Nyheter

Artiklar från 21 januari 2018

Artiklar från 20 januari 2018

Artiklar från 19 januari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen