Bedragare slog till mot Skelleftebutiker – så kom polisen männen på spåren

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Männen stal föreningens bankomatkort – sedan gick de runt i Skelleftebutiker och handlade elektronik och cigaretter. Men vittnen och övervakningskameror ledde polisen till männen.

Det var i tisdags som en anställd vid en förening i Skellefteå upptäckte att det hade varit inbrott i lokalen.

Ett bankomatkort saknades och det visade det sig att någon eller några kommit åt kortkoden och på det sättet kunnat handla på flera affärer i Skellefteå och ta ut kontanter från bankomater.

Förhör och övervakningsfilmer

Olika utredningsåtgärder, där enskilda uttag och betalningar kopplats till klockslag vid bankomater och affärer där personal förhörts och övervakningsfilmer granskats, ledde polisen mot två män födda 1980 och 1981.

En av männen greps av polisen på torsdagen, den andre togs in till polishuset fredag förmiddag.

– Det handlar om betydande belopp som tagits ut, eller att kortet använts vid betalning i flera affärer.

Patrik Manberg: Spåren efter betalkortet visar att bedrägerierna pågått under flera dagar efter att kortet stals från föreningen.

Fortsatta utredningsåtgärder

– Till en stor del har elektronik handlats men även bland annat cigaretter, tillägger Patrik Manberg vid polisen i Skellefteå.

Arbetet med att sammanställa bevisuppgifter kring nya brottsserien fortsätter, likaså ska det hållas förhör med de misstänkta, uppger polisen.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen