Anmäld våldtäkt på hotellrum i Skellefteå: 40-åring misstänks – sitter inte anhållen

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

En misstänkt våldtäkt inträffade på ett hotell i Skellefteå på lördag natt. En man i 40-årsåldern misstänks för brottet. ”Mannen sitter just nu inte frihetsberövad”, säger Lars–Marthin Markstedt vid polisen i Skellefteå.

Norran kunde i helgen berätta om att polisen fått in en anmälan om ett misstänkt sexualbrott på ett hotell i Skellefteå.

En polispatrull kallades till hotellet efter att en ordningsvakt fått kännedom om att något skulle ha hänt på ett av hotellrummen.

Hållits flera polisförhör

– Under söndagsmorgonen hölls förhör dels med målsäganden, dels med mannen. Utifrån vad som där framkom är rubriceringen på händelsen våldtäkt, säger Lars–Marthin Markstedt.

Fler personer som haft uppgifter att lämna har förhörts av polisen också, bland annat hotellpersonal.

Blev mannen anhållen av jouråklagare under helgen?

– Nej, det blev han inte men han är skäligen misstänkt för brottet. Sedvanliga utredningsåtgärder har utförts utifrån att det uppstod misstankar om våldtäkt. Det här kommer att lämnas över till åklagare under måndagen för fortsatt bedömning av utredningsläget, svarar Lars–Marthin Markstedt.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen