Samtliga omkomna hemmahörande i Sorsele

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Ungdomarna som omkom i gårdagens trafikolycka utanför Lycksele var hemmahörande i Sorsele. I Sorsele har Posomgruppen öppnat ett stödcenter på fritidsgården.

Socialsekreterare Mats Jonsson leder den Posomgrupp som ökat sin beredskap i Sorsele. En av de första åtgärderna var också att tillsätta stödpersonal på fritidsgården Läget i Sorsele.

– Såna här händelser är extremt svåra och gör väldigt ont för många. I det här läget så handlar det om att vara medmänniska för de personer som kommer dit, säger Mats Jonsson

Samtliga omkomna bodde i Sorsele. Två bodde med sin familj och den tredje var ensamstående. Även andra verksamheter och arbetsplatser kan komma att behöva sätta in extra resurser under måndagen menar Mats Jonsson.

– Det är en väldigt liten ort och det påverkar mycket folk.

Stödcentret på fritidsgården Läget kommer att hålla öppet mellan 09.00 till 12.00 på måndagsmorgonen och under kvällstid fram till 22.00. Därefter kommer stödcentret att hålla öppet under kvällstid tills vidare.

Jan Johansson//Västerbottens-Kuriren

Mer från Nyheter

Artiklar från 21 februari 2018

Artiklar från 20 februari 2018

Artiklar från 19 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen