Medelålders man omkom efter fallolycka på Rönnskär

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.
Foto: Christoffer Åhlund
Foto: Christoffer Åhlund
Foto: Christoffer Åhlund

Tidigt på fredagsmorgonen omkom en medelålders man efter en arbetsplatsolycka på Rönnskärsverken i Skelleftehamn. Uppgifter om hur olyckan gick till är knapphändiga, men mannen ska ha fallit från hög höjd.

Det var vid 05-tiden på morgonen som olyckan upptäcktes och SOS larmades. Ambulans skickades till platsen men mannens liv gick inte att rädda.

Kort därefter startades en utredning. Läkare skickades till platsen tillsammans med polisens tekniker för att utreda dödsorsaken.

– Vad man har kommit fram till är att det rör sig om en fallolycka från en hög höjd. Hur det riktigt har gått till kan jag inte uttala mig om i nuläget, säger Annika Björk, jourhavande förundersökningsledare vid Västerbottenspolisen.

Boliden kallade på fredagseftermiddagen till presskonferens, men ville inte gå in på detaljer då bolaget inväntar resultatet från polisens arbete.

– Vi har ett dödsfall på anläggningen som är en av våra anställda, det är det vi kan gå in på i nuläget. Det är polisens sak att utreda hur olyckan har gått till och vi har inget besked från polisen ännu. Deras utredning pågår, säger Åke Roos, platschef vid Rönnskärsverken.

Under dagen satte Boliden igång sina rutiner gällande krishantering.

– Det är klart att många medarbetare är illa berörda och hanterar det via krissamtal och personalstöd. Det innebär att vår jourpersonal kommer på plats, säger Åke Roos.

– Vi vill inte spekulera i orsaken till olyckan, vår roll i det här läget är att ge ett så bra stöd som möjligt till kollegor, säger Klas Nilsson, informatör.

Arbetsmiljöverket har informerats om händelsen.

– Vi har arbetsmiljöingenjörer och företagshälsan som tar hand om personalen på plats. Det är framförallt erbjudande om diskussion med chefer och företagshälsan, säger Åke Roos.

Enligt Västerbottenspolisen är mannen hemmahörande i Skellefteå kommun.

– Det är väldigt tråkigt. Vi känner för våra medarbetare och anhöriga till den här medarbetaren. Jag hoppas att vi kan ge det stöd som behövs, säger Åke Roos.

Hur hög höjd föll han från?

– Det vill jag inte gå in på.

Var det endast en arbetsplatsolycka eller fanns det en sjukdomsbild?

– Det kan vi inte gå in på in.

Var det här en medarbetare som har jobbat hos er en längre tid?

– Ja.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen