50-åringen stoppade fiskegrejer i fickan: ”Fick panik”

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Mannen handlade saker från affären, men stal också grejer till ett värde av 130 kronor. Nu får han betala hundra gånger så mycket i dagsböter för sitt brott.

I maj i år var en man i 50-årsåldern inne och handlade i en butik i centrala Skellefteå. När han skulle gå ut så gick larmet. Butikspersonalen trodde de hade missat att larma av någon grej, men mannen började säga att han behövde andra grejer också och gick in i butiken istället för mot kassan.

En i personalen upplevde att mannen var nervös och började följa efter honom i butiken. Han visade honom lite olika saker och ertappade sedan när mannen tog upp fiskegrejer ur fickan för att lägga ifrån sig dem. När mannen konfronterades bad han om ursäkt och sa att han skämdes.

I förhör så berättade mannen att han inte hade haft för avsikt att stjäla något utan bara hade stoppat grejerna i fickan för att han skulle titta på något annat och sedan glömt bort det. När larmet ljöd så fick han panik och försökte lämna tillbaka grejerna berättade han.

Men tingsrätten köper inte mannens förklaring och tycker att hans beteende samt vittnenas beskrivning av hans reaktion när han blev ertappad talar för att han hade för avsikt att stjäla varorna. Han döms nu för snatteri och ska betala nästan 13 000 kronor i dagsböter.

Taggar:

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen