25-åring lurade äldre i Västerbotten – nu sitter han häktad

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Mannen, som är hemmahörande i Västerbotten, och misstänks ha stulit från äldre personer i Västerbotten och Jämtland sitter nu häktad, misstänkt för ett flertal brott.

Polisen i Västerbotten hade under en tid haft span på mannen som slutligen ledde till att mannen hämtades in till förhör för två veckor sedan.

– Ett flertal medarbetare har genom ett gediget utredningsarbete kunnat säkra bevis som kopplar mannen till de nu aktuella brotten, säger Rickard Sundberg, förundersökningsledare, i ett pressmeddelande.

Rickard Sundberg säger att mannen också har begått misstänkta brott i Norranområdet.

– Jag vet att han har varit i Malå, men han kan ha varit på andra platser också, jag har inget helhetsgrepp just nu. Vissa brott har blivit nedlagda i ett tidigt skede då det inte funnits bevisning, säger han till Norran.

Det var i fredags som mannen häktades vid Lyckselse tingsrätt. Han är på sannolika skäl misstänkt för bedrägerier i två fall, tillgrepp av fortskaffningsmedel i två fall samt försök till grov stöld i ett fall. Brotten ska ha begåtts i december. Ytterligare brottsmisstankar kan tillkomma i ett senare skede.

Mannen häktas eftersom det enligt häktningsframställan finns en risk att han fortsätter att begå brott.

I de anmälningar som kommit in så framgår det att gärningsmannen bland annat utgett sig för att vara från hemtjänsten för att ta sig in i de äldres bostäder. Han har sedan stulit värdesaker. Det har även kommit in anmälningar från äldreboenden.

– Förhoppningsvis kan det faktum att mannen nu sitter häktad leda till att fler av dessa brott kan klaras upp. Dessutom kan det förhoppningsvis ha en lugnande inverkan för dem som känt oro över den senaste tidens brott mot äldre personer, säger Rickard Sundberg.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen