20-åring misstänks för mordförsöket: Hon blev slagen med tillhygge – flydde för livet

Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar om något aktuellt. Vid pågående nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln har skrivits.

Plötsligt gick mannen till våldsam attack med ett tillhygge mot kvinnan. Nu sitter 20-åringen anhållen, misstänkt för mordförsök i en bostad i Boliden. I det första polisförhöret har den unge mannen förnekat det allvarliga brottet.

Det var vid sex-tiden på onsdag morgon som polisen fick in ett larm om att ett allvarligt våldsbrott som ska ha inträffat i en bostad i Boliden.

Ett par timmar senare grep polisen den misstänkte gärningsmannen intill brottsplatsen.

Är bekanta med varandra

Händelsen bedöms av polisen som ett allvarligt brott ”i nära relation”, alltså att mannen och kvinnan har en relation till varandra.

Kvinnan har i polisförhör berättat hur mannen ska ha gått till en våldsam attack mot henne, och att han använde ett tillhygge.

Trots det brutala överfallet som kvinnan utsattes för så lyckades hon fly ut ur bostaden och, med hjälp av en bekant, larma polis och ambulans.

”Inga livshotande skador”

– Ambulans förde målsäganden till Skellefteå lasarett, där hon fortfarande befinner sig. Lyckligtvis handlar det inte om några livshotande skador som hon ådrog sig, säger Lars-Marthin Markstedt vid polisen i Skellefteå.

Polisens tekniker genomförde på onsdagen en brottsplatsundersökning i bostaden där våldsdramat utspelade sig.

Under dagen kom också beskedet att brottet rubriceras som försök till mord.

Varför det?

– Det är för tidigt att gå in på några detaljer, men rubriceringen bygger på vad som framkommit kring tillvägagångssättet, alltså hur brottet gått till och att den misstänkte har använt sig av ett tillhygge, svarar Lars-Marthin Markstedt.

I det första förhöret så förnekade 20-åringen brottsmisstanken.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen