Behov av en ny soffa? Filip, 23, har garanterat den fräckaste du sett

Notera att denna artikel är från 2016

Har du behov av en ny soffa? Filip Hedlund i Skelleftehamn har den fräckaste du sett. Den är gjord helt i snö och är till salu. Pengarna går oavkortat till Barncancerfonden.

Det var när Filip Hedlund skottade snö vid föräldrarnas stuga i Örviken för ett par dagar sedan som soffan ”råkade” bli till.

– Det var en kul grej bara, sedan tänkte jag att man kanske skulle prova att annonsera ut den. Och varför inte skänka pengarna till ett gott ändamål, säger han.

Det rör sig inte om något hafsjobb. Soffan är noggrant utmejslad med väldigt precisa mått. Förebilden står hemma i Filips vardagsrum. Den är 2,70 centimeter bred och 80 centimeter djup. Med dryckeshållare i armstöden.

Hemligheten med möbeltillverkning av snö är att invänta den perfekta kramsnön, förklarar han. Fördelen är att det är lätt att fixa till misstag. Nackdelen att möblerna kan smälta bort …

Han lade först ut soffan som en annons på Facebook. Nu finns den även ute för budgivning på Barncancerfondens hemsida, där den intresserade kan köpa in sig i soffan.

På söndagen, vid femtiden, hade ett tjugotal personer köpt andelar för en summa på sammanlagt 2 000 kronor.

– Målet är minst 6 000 kronor, men vi får se hur det går, säger han.

Går det bra, kan nya välgörenhetsprojekt vänta.

– Jag är intresserad av bilar. Jag har funderat på om det skulle gå att hitta på något kul på det området. Kanske kring hjärttemat och skänka till någon hjärt-lungförening.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen