Man häktad misstänkt för mordet i soprummet: ”Kvinnan har blivit mördad kort tid innan hon anträffades”

Strax före lunch kom beskedet: Den 20-årige mannen häktas som skäligen misstänkt för mordet i Norsjö. Skäligen misstänkt är den lägre misstankegraden.

− Utifrån rättsmedicinsk obduktion kan det konstateras att kvinnan blivit mördad kort tid innan hon anträffades. Den misstänkte personen har setts i nära anslutning till platsen när mordet ska ha ägt rum.

– Det finns för närvarande ingen naturlig koppling mellan honom och den avlidna kvinnan, tillägger kammaråklagare Petra Lundberg i ett pressmeddelande.

Häktningsförhandlingen hålls under onsdagen vid Skellefteå tingsrätt.

Uppdatering, 09.52: 

Vid 09.30-tiden fördes den misstänkte 20-åringen in till häktningsförhandlingen. Han leddes in av två poliser och var täckt med en filt.

Åklagare Petra Lundberg begärde att mannen skulle häktas misstänkt för mordet på den äldre kvinnan, och det framkom att åklagaren i första hand yrkade på att mannen skulle häktas på sannolika skäl för mordet. Men att han i andra hand är skäligen misstänkt för det grova brottet, vilket är den svagare misstankegraden. Det innebär att det finns en del frågetecken kring bevisningen mot 20-åringen.

Via sin advokat förklarade mannen att han är oskyldig till mordet. Därefter fortsatte förhandlingen bakom stängda dörrar.

Uppdatering, 11.55:

Strax innan lunch kom beskedet att den 20-årige mannen häktats som skäligen misstänkt för mordet på den äldre kvinnan.

Skäligen misstänkt är den lägre misstankegraden.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen