Barbros promenad fick avbrytas efter björnspår i snön

Under gårdagens promenad möttes Barbro Larsson, 67, av björnspår inte långt ifrån hemmet. Foto: Privat

När Barbro Larsson var ute och promenerade sitt vanliga stråk från hemmet i Kattisträsk till Granström möttes hon av andra spår än hennes – nämligen björnens.

Vid klockan halv nio på morgonen är Barbro Larsson, 67, ute och promenerar som hon ofta brukar göra. Hon var även ute igår och gick sin vanliga sträcka mellan Kattisträsk och Granström. Mindre än tre kilometer från hemmet möttes hon av björnspår i snön.

– Två karlar jag känner satt i en bil och sade ‘gå inte dit’, säger Barbro.

Hon blev uppmanad att ställa in promenaden och fick istället åka med hem i bilen. Utifrån storleken tror hon att spåren tillhör en stor björnhanne.

– Jag har alltid drömt om att få se en björn i det fria, men inte så här nära, säger hon.

Hon berättar att björn strukit omkring i området kring Bastuträsk även tidigare år.

– I fjol var en björn framme och välte en soptunna i Granström. För två somrar tror jag att någon såg en björnhona med tre ungar i Bastuträsk, säger hon.

Hon har inte blivit avskräckt av händelsen, utan promenerar vidare även i dag. Nu säger hon sig dock hålla sig inom skyltarna i byn.

– Jag ringde en av jägarna i jaktlaget och berättade om björnspåren. ”Oj så kul”, sade han, men jag vet inte jag, säger Barbro.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen