Åttaåring utsattes för massivt våld

Notera att denna artikel är från 2014

De misstänkta är flickans morbror och hans fru.

Flickan dödades med ett mycket stort antal slag på huvudet, benen, fötterna, händerna och bålen. Ibland användes också tillhygge. Det trubbiga våldet har varit tillräckligt för att döda flickan, skriver chefsåklagare Pernilla Åström i åtalet. Bland bevisningen finns en blodig brödkavel.

Misshandeln har varit tillräckligt för att döda flickan, men paret ska även ha kvävt henne.

Paret åtalas för mord i samförstånd, med grov misshandel och vållande till annans död som alternativ brottsrubricering.

– Det är vanligt med alternativa brottsrubriceringar när det handlar om grova brott, om det inte går att bevisa för mord fullt ut. Därför lägger vi till ett andrahandsyrkande, säger Åström.

– Det tycker jag visar på att det finns en osäkerhet om hur det verkligen har gått till, säger kvinnans försvarare Eric Widner.

Både morbrodern och hans hustru nekar till anklagelsen om mord.

– Mannen har hävdat att hans hustru har slagit flickan. Kvinnan har sagt att ingen av dem har skadat flickan och vet inte hur hon fått skadorna, säger åklagare Pernilla Åström.

Två korta filmer som mannen har filmat i lägenheten under kvällen är en del av bevisningen.

– Den andra filmen är en film som han har tagit inne i badrummet där kvinnan har flickans livlösa kropp i famnen och duschar henne, säger Åström.

Mannens advokat, Christer Holmqvist, delar inte åklagarens uppfattning om att båda ska ta ansvar för flickans död.

– Jag tycker inte att det finns skäl till åtal mot min huvudman. Sammantaget pekar bilden på att det är kvinnan som har dödat flickan, säger Holmqvist.

TT: Varför filmar han vid två tillfällen under kvällen?

– Eftersom han inte har lyckats stoppa detta så filmar han detta bland annat för att freda sig. Han inser var detta kan barka, kanske inte att flickan ska dö, men att kvinnan gör flickan illa. Han är ju också rädd för kvinnan.

Men kvinnans advokat, Eric Widner, ser inte att utredningen ger stöd åt mannens inställning att det är kvinnan som orsakat åttaåringens död.

– Utredningen ger inte stöd för ett så kategoriskt uttalande, säger Widner.

Bilder har visat att flickan var välbehållen när hon lämnade skolan, men hustrun hävdar att varken hon eller mannen har orsakat flickans skador och att hon inte vet hur åttaåringen har skadats.

Vittnesförhör kommer att hållas med bland annat skolpersonal för att styrka att åttaåringen tidigare farit illa.

Mer från Nyheter

Artiklar från 19 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen