”Aktion Julklappen” kommer till Skellefteå: ”Det känns både roligt och viktigt”

Notera att denna artikel är från 2016

På torsdag kommer Läkarmissionens julklappsinsamling ”Aktion Julklappen” till Skellefteå i form av en lastbil.

Den ska stanna till på Möjligheternas torg under några timmar, så att Skellefteborna har möjlighet att skicka julklappar till utsatta barn i östeuropa.

– Vi gör den här julklappsresan för tredje året och det känns både roligt och viktigt. Vi har inga fasta insamlingsplatser uppe i norr utan försöker lösa det så här. Kom och lämna paket, vi ser fram mot alla trevliga möten, säger ansvarige Henrik Östman i ett pressmeddelande.

För att det ska bli rättvist för barnen som får julklapparna ska alla gåvor genom ”Auktion Julklappen” innehålla samma sak.

Ritblock, skrivhäfte, blyertspenna, pennvässare, suddgummi, färgkritor, tandborste, tandkräm, tvål, tablettask, reflex och en hälsning från avsändaren i Sverige ska ligga i paketen.

Efter den 25:e november fraktar sedan Läkarmissionen tillsammans med Human Bridge paketen vidare och delar ut den till barn i Rumänien, Ukraina, Moldavien och Georgien.

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen