Adrian, 5, vill bli polis – fick överraskning på sitt kalas

Adrian fick en kram av polisen Mattias Hållström. Foto: Privat
Mattias Hållström och Jens Wissmar visade sin polisbil och frågade varför Adrian vill bli polis. Foto: Privat
Pappan Mats förvånades över att Adrian vågade krama och bäras av polisen. Här är han med Jens Wissmar. Foto: Privat

Femårige Adrian Hedlund, Morö Backe, har en stor dröm i livet – att bli polis. I helgen överraskade Skelleftepolisen honom på hans födelsedagskalas.

Det var redan bestämt att kalaset skulle ha polistema.

– Jag frågade honom om vi skulle bjuda in polisen, och det ville han. Så jag hörde av mig till en som jag känner i polishuset som lovade att lämna över ett inbjudningskort som vi ritat, säger pappan Mats Forsberg.

När Adrian såg att polisbilen körde upp till huset tog han snabbt på sig skorna.

– Han blev överlycklig och hann ut för att hälsa innan polisen hann plinga på dörren. De visade honom runt och frågade varför han vill bli polis och ifall han vill köra polisbil när han blir stor. Då svarade han att han vill köra polislastbil. Tydligen finns det!

Positiva reaktioner

Polisen gav Adrian en nallebjörn i present.

– Herregud vad han blev glad. Han har redan bytt ut sina tidigare nallar. Det finns bara en han bryr sig om nu. Jag trodde att Adrian skulle bli lite blyg men till min förvåning ville han krama dem, och lät en av dem bära honom. Det trodde jag inte.

Adrians släkt har lagt ut ett inlägg i Facebook-gruppen ”Dagens ros” som har fått över tusen gillamarkeringar och många kommentarer. Bilder har också delats i flera svenska Facebook-grupper för blåljuspersonal.

– Det är jättekul att det har blivit så pass positiv respons. Det behövs för polisen, det här känns som ett bra sätt att avdramatisera polisen för barn. Annars händer det att de blir blyga eller rädda.

Hur reagerade de andra barnen?

– De var nog lite mer blyga, det kan ju vara nervöst att träffa poliser. Men de var väldigt nyfikna.

Vad sa grannarna om att polisen var i kvarteret?

– Jag vet inte, man de kanske blev lite fundersamma. Polisen satte ju igång blåljusen för att visa barnen, säger Mats Forsberg och skrattar.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen