81 lediga jobb i Arjeplog

Notera att denna artikel är från 2014

På Arbetsförmedlingens hemsida ligger just nu ute inte mindre än 81 tjänster i kommunen.

– Det är helt fantastiskt. Välkomna hit! säger kommunalrådet Britta Flinkfeldt Jansson.

Väktare, maskinförare, bartender, städare, receptionist, pizzabagare och socialsekreterare. Listan över vakanta tjänster i Arjeplog är längre än på länge. På 32 annonser är det närmare 80 personer som söks på Arbetsförmedlingens hemsida, inom sju olika yrkesområden. ”Magiskt” tycker kommunalrådet.

– Grunden för inflyttning till en kommun är ju att det ska finnas jobb att söka. Det betyder förstås mycket för Arjeplog att vi behöver folk till olika arbeten.

Biltestnäringen

Sammantaget är det till stora delar företag verksamma inom biltestnäringen som söker säsongsarbetare, men i listan på tjänster finns också heltider med tillsvidareanställning.

– Det blir väl så när biltestsäsongen än så länge är som störst under vintermånaderna. Men min son, exempelvis, hankar sig fram med säsongsjobb jobb såväl vinter- som sommarhalvåret. Vill man bo i Arjeplog så går det. Det finns jobb.

Hur ser det ut med boende? Ryms de som vill jobba här?

– Som det ser ut just nu har vi ingen bostadskö att tala om. Det finns till och med några lägenheter som står tomma och väntar att hyras ut. De allra minsta lägenheterna är det dock ont om. På hussidan finns det också möjligheter att skaffa sig boende i Arjeplog.

De har fler

Jämfört med Norrbottens övriga kommuner är det bara Gällivare, Kiruna, Luleå och Piteå som söker fler tjänster än Arjeplog just nu. Alla betydligt större kommuner sett till befolkningsmängd.

Blir det måhända i vinter som du hänger hatten i Arjeplog?

SOFIE ABRAHAMSSON

sofie.abrahamsson@nyheterinorr.se

0961-10630

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen