Utvisningshotade Ibrahim rörde Talang-juryn till tårar

Han fick juryn att gråta och tog en semifinalplats i Talang. Skönsjungande Ibrahim Nasrullayev från Boden har nyss också fått besked att familjen får stanna i Sverige. ” Det känns härligt”.

I lördags kördes premiärprogrammet Talang i TV 4 där man ska vaska fram talangerna. I juryn sitter Alexander Bard, ”Kakan” Hermansson, David Batra och laGaylia Frazier.

 

En som dök upp som en av de sista tävlande i programmet var Ibrahim Nasrullayev som är 17 år, skriver Norrbottens-Kuriren.

Norrbottens media har skrivit om hans skönsång som har väckt uppmärksamhet i Boden liksom hans, hans mammas och systers önskan att få bo kvar i Sverige.

Familjen kommer från Azerbadjdzjan. Det var efter NSD/ Kurirens film om Ibrahims sångkunskaper för ett år sedan som Talang ringde Lena Stenlund som ackompanjerar honom på flygel i programmet.

– Talang ringde mig sedan och frågade om jag ville vara med i programmet vilket kändes helt otroligt, säger Ibrahim,17.

I Talang var framtiden fortfarande oviss, eftersom programmet spelades in i oktober förra året. Ibrahim var nervös inför uppträdandet. Han valde att sjunga ”Stad i Ljus.”

– Jag sökte efter svensk klassisk musik på Internet och det första jag hittade var Tommy Körbergs låt. Jag tyckte om melodin. När jag började förstå svenska bättre förstod jag att låten berättade om mitt liv.

Och visst gjorde han succé med sin vackra sångröst. Juryn och publiken fällde stora tårar över skönsången.

Ibrahim såg glad och lättad när framträdandet var över.

– Jag var nervös men det gick bra, säger han.

Han gick vidare till semifinal och jurymedlemmen Alexander Bard kallade honom en lysande talang.

– Det är inte du som ska be om att få stanna i Sverige. Det är vi som ska be om att få behålla dig. Du är 17 år och lagt ned ett hårt jobb på att lära dig svenska, berömmer Bard.

Jurymedlemmen ”Kakan” Hermansson utsåg Ibrahim till hennes ”golden butter” och gav honom en kram på scenen. I Talang får Ibrahim frågan vad musiken betyder för honom.

– Den betyder liv för mig eller livet.

Efter premiärprogrammet sänts når NSD/Kuriren honom i Stockholm. I Talang säger Ibrahim att det betyder liv eller död att få stanna i Sverige. I dag är situationen en annan efter att familjen för två veckor sedan fått uppehållstillstånd i landet.

– Ja, vi har fått ett positivt besked att vi ska få stanna. Jag är jätteglad för mig och min familjs skull. Det var vad vi ville.

I programmet prisar han Boden. Frågan är om Ibrahim blir kvar i norr när han vill satsa på en framtida musikkarriär.

– Jag går i skolan och hur framtiden blir framöver är svårt att säga. Klart jag vill satsa på musiken om det går bra för mig, säger Ibrahim Nasrullayev.

Du kanske vinner allt?

– Jag hoppas det. Men vet inte, säger Ibrahim, hemlighetsfullt.

Om några veckor vet vi.

 

Lena Leffler / Norrbottens-Kuriren

Mer från Nöje & Kultur

Artiklar från 19 februari 2018

Artiklar från 18 februari 2018

Artiklar från 16 februari 2018

Artiklar från 15 februari 2018

Artiklar från 14 februari 2018

Artiklar från 13 februari 2018

Artiklar från 11 februari 2018

Artiklar från 10 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen