Trästock: Här är årets första artister

Linnea Henriksson På Trästockfestivalen 2014. Arkivbild: Camilla Öjhammar.

Linnea Henriksson, Heavy Tiger och Julia Frej – där har ni de första artisterna som är klara för årets Trästockfestival.

Ett tydligt vårtecken är när Trästockfestivalens första artistsläpp kommer och på fredagsmorgonen var det dags.

Linnea Henriksson, som besökte Trästock både 2012 och 2014, gör ett återbesök liksom Stockholmsbandet Heavy Tiger.

För Julia Frej, som just nu är aktuell med en omtalad tolkning av Broder Daniels ”Shoreline”, blir det första spelningen på Nordanåområdet och den forna modellen och programledaren satsar nu allt på musiken.

Linnea Henriksson belönades med 2016 års Ulla Billquist-stipendium och har även varit programledare för Musikhjälpen. Att stå på scenen och framföra sin musik är dock det hon gillar allra bäst.

”Då förvandlas mina låtar från att bara vara mina till att börja berätta om någon annans liv OCH blir någon annans. Få saker får mig att känna mig mer levande”, säger Linnea Henriksson i ett pressmeddelande. 

Heavy Tiger har sina musikaliska rötter i 60– och 70-talet och har spelat i hela Skandinavien och i England. Deras förra spelning på Trästock belönades med en hyllande recension.

Trästockfestivalen arrangeras i år för 26:e gången och 21–22 juli är datumen att skriva in i almanackan.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nöje & Kultur

Artiklar från 16 februari 2018

Artiklar från 15 februari 2018

Artiklar från 14 februari 2018

Artiklar från 13 februari 2018

Artiklar från 11 februari 2018

Artiklar från 10 februari 2018

Artiklar från 9 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen