Stiftelsen klara för Stadsfesten

De har toppat listor, sålt sjufaldig platina och spelat över stora delar av landet, men aldrig i Skellefteå. Det blir det ändring på i sommar då Stiftelsen kommer till Stadsfesten.

När Takida-sångaren Robert Pettersson tillsammans med barndomskamraten Micke Eriksson startade Stiftelsen var det mer som ett sidoprojekt.

Nu några år och många framgångar senare kan Musik-Sverige konstatera att det var mer än så. Singeln ”Vart jag än går” vann en grammis för ”Årets låt 2012” och låg som singeletta i Sverige i nästan en månads tid. I dag har den spelats mer än 52 miljoner gånger på Spotify och varje månad är det drygt 305 000 lyssnare som streamar Stiftelsen på Spotify.

Deras senaste album ”Allting låter Slipknot” släpptes nu i januari.

Sedan tidigare är det klart att Sebastian Ingrosso, E-Type, Magnus Uggla, Peg Parnevik, Airbourne, Samir & Victor och Julie Bergan är klara för Stadsfesten, som hålls 28–2 juli.

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nöje & Kultur

Artiklar från 16 januari 2018

Artiklar från 15 januari 2018

Artiklar från 14 januari 2018

Artiklar från 13 januari 2018

Artiklar från 12 januari 2018

Artiklar från 11 januari 2018

Artiklar från 10 januari 2018

Artiklar från 9 januari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen